sweetfable

Gyakori kérdések

Utazzunk-e kutyával?

Sokan gondolják azt, hogy kutyával utazni, nyaralni nem lehet, pedig ez nem így van. Mi már nagyon sok helyen jártunk kutyával, ami igazán nagy táv volt az Anglia és Finnország, tehát még kompoztak is. :D Nem kellett többször megállni miattuk, mint saját magunk végett. Egy igazi angyalok. Az egész úton egy hangjuk sem volt. Nyilván, ha van lehetőség egy ilyen hosszú út előtt érdemes próbakörútra menni velük, de már több kölykünk is él Németországban, Hollandiában, Máltán stb... Amit érdemes tudni az utazásról,hogy indulás előtt egy fél nappal már nem érdemes enni adni nekik, az esetleges rosszullét elkerülése végett.

Bővebben...

Télen nem fáznak?

A válasz: NEM! A köztudattal ellentétben a Beaglet igen is kint lehet tartani télen is, sőt akár kölyköt is vehetünk magunk mellé ebben a hideg évszakban. A standard menünkben pontos leírást kapnak a szőrzetükről, de lényegében a rövid, sűrű szőrzete kiválóan ellenáll az időjárásnak. Ennek köszönhetően nem szükséges se kiskabát, se bármi egyéb boltban kapható kiegészítő.

Bővebben...

Hány évig élnek, mivel lehet növelni?

Először nekem is kikerekedett a szemem, amikor ezt olvastam, de végül is jó kérdés. A legfontosabb döntés, ami az élettartalmukat befolyásolja, a megfelelő szép, egészséges kölyök választása. Ezt követően mi magunk is nagymértékben tudjuk befolyásolni a kiskutyánk sorsát.A minőségi táplálkozás náluk is elengedhetetlen. Továbbá kiváló táplálékkiegészítőket lehet kapni kutyáknak is. Ilyen például a csonterősítő tabletta, zöldkagyló kivontat, vitamin paszta, multivitamin porok, tabletták. Az eddig említett kiegészítők mind belsőleg támogatják kutyáinkat, viszont a külső veszélyektől is

Bővebben...

A beagle tényleg szökős?!

Nos, el sem tudom mondani, hogy valójában hányszor hallottam már ezt a kérdést a leendő kutyatulajdonosoktól, de továbbra is "fel vagyok háborodva" a  Beaglek nevében is. Már 11. éve, hogy van ilyen fajta kutyám, soha nem szökött még el egyik sem. Sőt inkább az ellenkezőjéről tudok beszámolni. Több kutyám is munkavizsgás, amely során bebizonyították, hogy ők igenis intelligens, szófogadó kutyák. Tudom, egy átlagos kutyatulajdonos nincs tisztában pontosan mit is tartalmaz ez a vizsga, de ezt egy másik cikkben fogom kifejteni. Térjünk is vissza a kérdésre.

Bővebben...

 Való-e gyerekek mellé?

Bármilyen TOP 10-es listát is olvassunk, a Beagle garantáltan benne lesz, és persze ez nem véletlen. Korábban tudtam mondani a leendő kutya tulajdonosainknak, hogy mennyire gyermek barát ez a fajta, mert akkor még 2 kistestvérem lévén tapasztaltam meg, hogy valójában milyen mértékű türelemmel bírnak a gyermekek iránt. Most azonban újdonsült édesanyaként csak ámulok csemetémet és kiskutyámat látván. Én terhesen is aktívan kutyáztam, tenyésztettem, így már azon meg sem lepődtem, hogy a kislányom Zoé első pillanattól fogva szívesen alszik a közelükben, meg sem riadva az ugatástól. Viszont szinte könny szökött a szemembe, amikor a két szerelmem, a gyermekem és a kiskutyám először érintkeztek.

Bővebben...

Copyright © 2016. All Rights Reserved.