sweetfable

Gyakori kérdések

 A Beagle tényleg olyan konok mint mondják? 

Ezt a kérdést egy kissé vicces mondattal szoktam elintézni, nem konokabb mint mi magunk! Fiatal korom ellenére nagyon sok kutya fajtát ismerek és igen vannak olyan fajták, ami olyan kezesek és nyugodtak, hogy már szinte megalszik a tej a szájában, persze ez nem gond, mert ilyennek is kell lennie, de ezek a kutyák nem kimondottam vadászkutyák általában.

Bővebben...

Foglalkozzunk a kutyával, na de mennyit?

Szerintem minden komoly kutyaérdeklődő, kutyavásárlást szándékozó ember elgondolkodik ezen, hogy vajon lesz-e elég ideje neki vagy gyerekeinek foglalkozni a kutyussal, mert mindenki tudja, hogy egy állat bizony gondoskodást igényel. Tapasztalatból mindenkinek azt tudom javasolni, hogy minden nap, tehát szó szerint minden egyes napon az etetésen kívül foglalkozzon vele tudatosan 15-20 percet, ezt azt hiszem egy mindenkitől elvárható idő, ami persze eredményeként egy jól nevelt, a gazdájával jó kapcsolatban élő kutyát fog eredményezni.

Bővebben...

Tartható panelban?

Nagyon sokan viszik panelba, szinte minden második lakásban él, ami tőlünk elkerül. Soha nem volt igazán gond, nem hozta vissza senki sem, hogy ne tudtak volna együtt élni. Viszont ezzel kapcsolatosan saját tapasztalatom nincs, mivel életvitelszerűen soha sem éltem a kutyáimmal egy fedél alatt. Egyedül drága Lorámmal kerültem hasonló helyzetben, de ő csak bent aludt a szobámban, a nap többi részét az udvaron töltötte. Viszont ezek számomra kedves emlékek maradtak. Azt garantálni tudom, ha valaki lakásban tartja a kutyáját, vicces, esetleg kevésbé vicces dolgok is történhetnek.

Bővebben...

Copyright © 2016. All Rights Reserved.